Over Ubavka

Mijn naam ik Ubavka. 

Ubavka betekent 'mooie vrouw'. Ubav betekent 'mooie man".

Ik heb er 'mooi mens' van gemaakt.

Beide geslachten samengebracht in deze twee woorden.

 

 

Mooi mens betekent voor mij: "Ik zie jou in wie jij in wezen bent."

Ik wil je bij ieder ontmoetingsmoment laten zien en voelen dat 'mooi mens' zijn

'mooi leven' geeft.

Je kunt je leven maar 1 keer doen.

Dus, waar wacht je nog op? 

Mijn manier van werken is gestoeld op veel kennis, divers, hartverwarmend, verbinden, 

verhelderend, direct, verruimend en rustgevend.

 

Ik nodig je uit om in contact te komen met zijn bijzondere aanpak die mij eigen is.

 


Team Ubavka

De naam 'team Ubavka' staat voor een groep experts met wie ik samenwerk indien nodig. Het maakt dat ik voor iedere begeleiding het juiste kan aanbieden. In overleg en in samenwerking met andere professionals zoek ik naar de snelste en meest effectieve weg om jou de kans te geven om je, datgene wat je wilt leren, eigen te maken. Eén van mijn grote talenten is dat ik heel organisch mee kan bewegen en mezelf als middel in kan zetten om je bewust te maken, om je inzicht te geven of om je stappen aan te leren die je dichter bij Mooi Leven brengen. Het kan betekenen dat ik voor de juiste begeleiding, coaching of therapie naar je toe kom. Dat betekent dat ik contact opneem met een mentor. Dat betekent dat ik een jobcoach inschakel die zeer kundig is op haar gebied. Ik geloof dat je je als mens alles kunt (aan) leren wat je maar wilt. Vanuit veiligheid, vertrouwen en oordeelloos maak ik contact met je. Ik luister naar je hulpvraag en bespreek met jou 'plan van aanpak'. Hierbij is creativiteit en meedenken mijn sterkste punten naast improvisatietalent en een gedrevenheid om je dichter bij je doel te brengen.


Mijn verhaal

Mijn verhaal begint in 1969 in Macedonië. Als oudste van een gezin van 4 kinderen heb ik alle taken die bij een oudste horen toebedeeld gekregen door mijn ouders. Mijn jeugd is geen makkelijke geweest. Ieder zijn levensverhaal, zal ik maar zeggen. Het heeft gemaakt dat ik al heel vroeg verantwoordelijkheidsgevoel kende maar ook veel angsten heb ontwikkeld. Daaruit is doorzettingsvermogen, volharding en kracht ontstaan. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Een vrouw die midden in het leven staat. Een mens die zich er van bewust is dat leven soms best pittig kan zijn. Een mooi mens die zich ervan bewust is dat iedereen recht heeft op mooi leven. Dat bewustzijn heeft mij er toe gedreven om vele opleidingen te volgen die te maken hebben met je lichaam, je geest en de cosmos om te komen tot de coach, therapeut, begeleider en trainer die ik nu ben. 


Mijn opleidingen

Na mijn vwo ben ik naar de academie voor lichamelijke opvoeding gegaan. Hier leerde ik alles over de (jonge) mens en de diverse pedagogische en agogische didactiek en methodiek om de mens in beweging te zetten. Na mijn opleiding ben ik in het speciaal onderwijs terecht gekomen als vakleerkracht gym en zwemmen bij Kentalis. Daar heb ik 25 jaar gewerkt. Met veel liefde en plezier heb ik deze geweldige, bijzonder mooie mensenkinderen alles gegeven wat mijn hart kon geven. Ik wilde steeds meer weten over hoe je het kind en de volwassene kon begeleiden als het 'niet gewoon van zelf ging'. Mijn interesse voor de werking van het lichaam heeft me richting de fysiotherapieopleiding gebracht. In Den Bosch heb ik 7 jaar bij een gezondheidscentrum gewerkt met diverse bevolkingsgroepen. Dat deed ik in de functie van psychosomatische fysiotherapeut.

Mijn interesse ging uit naar kinderen met vormen van autisme. Ik ben me gaan verdiepen in de werking van het brein, de sensorische informatie verwerking. Hoe je het beste deze kinderen kunt begeleiden en hoe je ze kunt motiveren om ze 'zelf' aan de slag te laten gaan. Hoe stappenplannen werken en hoe je 'thuis' programma's kunt opstellen voor ouder en kind. Mijn kennis heeft zich via diverse bijscholingen en opleidingen die hierover gingen enorm vergroot. 

In Veghel heb ik zwemlessen opgezet en een kleine periode heb ik als projectleider bij Special Heroes gewerkt. Mijn diploma sportmassage, ontspanningsmassage en hotstonemassage heeft me weer met een andere wereld kennis laten maken. 

Vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar Wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Wat wil ik? en nog andere levensvragen die er toe doen, ben ik bij Shamballa en Reiki terecht gekomen en opleidingen die met bewustwording en zingeving te maken hadden. Mijn natuurlijke talenten als healer en reader hebben daardoor een mooie ontwikkeling doorgemaakt. In Leiden heb ik diverse opleidingen gevolgd bij Anders kijken naar Kinderen.

Vanuit onze eigen Tweeling van inmiddels 17 jaar ben ik 'Ik leer anders coach" opleiding gaan doen. Dit is speciaal voor beelddenkers. Daarnaast heb ik twee hele mooie opleidingen gevolgd bij CSL (contactgericht spelen en leren voor kinderen met autisme). Hun aanpak is liefdevol, integer, aansluitend bij de wereld van het kind en ijzersterk om in te zetten als middel om te komen tot echte verbinding en positief resultaat. Juist zij werken met programma's aan een begeleiding die zorgt voor een waardevol 'zelf' leven en 'zelf' handelen in alle dagelijkse voorkomende activiteiten.

Daar tussendoor ben ik me blijven ontwikkelen en bijscholen voor mijn beroep als fysiotherapeute en bewegingsdocente. In 2021 heb ik de NLP trainers training met positief resultaat afgesloten. Daarnaast heb ik de basisopleiding bij kunstloc gedaan (DCL basiscoach). Hiermee kan ik als co- teacher op scholen ingeschakeld te worden voor mijn bewustzijnslessen die gegeven worden via kunst en creativiteit. Door mijn diploma als IEMT - therapeut kan ik mensen met negatieve emoties en angsten helpen. Als laatste heb ik de Master familie- en organisatie opstellingen afgerond en mag ik me therapeut systemisch werk noemen. Onder een zeer deskundige en bevlogen leiding van Astrid Hart ben ik daarin zover gekomen dat ik nu ook individuele opstellingen geef en ook groepsopstellingen. Verder helpt het me bij de begeleiding van ouders en kinderen om hen dieper inzicht te geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden die soms als hindernissen op hun weg van groei en ontwikkeling liggen.

Al met al ben ik leergierig, nooit uitgeleerd en voor altijd geïnteresseerd in de mens als drie eenheid: lichaam, brein en geest. 'Mooi Mens' was je en mag je voor altijd zijn ondanks 'littekens' door het leven opgelopen. 'Mooi Mens' met al je facetten, recht hebbend op 'Mooi Leven'.


Mijn werkervaring

Inmiddels mag ik zeggen dat ik een levenslange ervaring heb met kinderen en de juiste begeleiding ervan. Zeker al 20 jaar ervaring met volwassenen. Aan veel groepen heb ik al les mogen geven, shamballa reiki masters in mogen wijden. De 1 op 1 contactmomenten zijn niet te tellen en voorlopig komt daar alleen maar meer bij. De problematiek is uiteenlopend van: Leer me een goed dagschema te maken tot Leer me om een zinvolle dagbesteding te vinden tot aanhoudende rugklachten, hoofdpijnklachten, depressiviteit, scheiding, eczeem, buikklachten, angst- en paniekklachten, ontslag, beeldenkers, huilbaby's, slecht slapen, last hebben van entiteiten, woede uitbarstingen, verlegen kinderen, angstige kinderen, overbezorgde ouders, werknemers die al vaak van baan gewisseld zijn en verlangen naar stabiliteit en rust en zo nog veel en veel meer.


Ervaringen van anderen

Volgens mijn man had ik gister een gelukzalige ontspannen blik op mijn gezicht toen ik thuiskwam. Dus dat wil ik je graag meegeven. 

Ook vandaag voel ik me 'levend'. Een heerlijk fijn gevoel.

Dank je wel voor alles wat je me brengt en geeft.

Ik heb ook echt het gevoel dat ik die cursus shamballa reiki moet gaan volgen en dat dat bij mijn pad hoort. Niet meer bang zijn om mijn hart/buik open te zetten en het gewoon te laten gebeuren, maar het wel te leren sturen. Oftewel, volgens mij is dit een belangrijk onderdeel om echt vanuit mijn hart te kunnen gaan leven.

 

Wij zijn met onze dochter bij Ubavka gekomen via goede verhalen van een vriendin. Sarah eet al sinds haar geboorte heel slecht en wat we ook proberen of niet doen, heel veel beter wordt het niet. Op een gegeven moment raak je in een vicieuze cirkel waarbij je niet meer weet wat nu gedrag is, wat opvoeding en wat de uitdaging. Na 7 jaar elke dag vers koken en het even zo vlot in de hondenbak kieperen word je moedeloos kan ik je vertellen. Ook de grote M, en alle favoriete P’s hoeven niet voor Sarah. Ubavka legde papa uit hoe het zat en waar Sarah last van heeft, heel subtiel en in alle respect naar Sarah. Aan Sarah zelf legde ze op haar niveau uit wat er speelde en je gelooft het niet maar Sarah heeft de dag erna voor het eerst in haar leven stamppotje gegeten en natuurlijk eet ze nog steeds niet royaal, maar ze zit wel gezellig aan tafel en eet van alles een beetje. Wij zijn erg blij en Sarah … die is dol op Ubavka 😊

 

 Zie onder het kopje 'ervaringen' nog meer wat anderen van een ontmoeting met Ubavka vinden.